SELYMI

Selymi, egy 16 éves, 2,5 kilogrammos kutyus.

Chihuahua a javából, fajtájának minden önérzetével, és makacsságával felvértezve. Selymi az egyetlen kutya, 7 éve működő , több száz kutya pácienssel rendelkező praxisomban, aki elérte azt, hogy állva masszírozzam. Nem, nem Selymi áll, hanem én és a gazdája. Ő elégedetten fekszik gazdija alkarján, és nagylelkűen megengedi, hogy masszírozzam, kimozgassam és meglézerezzem az éppen azon az oldalon lelógó mellső és hátsó lábait.


Nem volt könnyű dolga, amíg megtanította nekünk ezt a különleges kezelési pozíciót, de a végén csak megértettük, mire gondolt, miután minden más kutyánál megszokott masszázs pózban azonnali visításba kezdett.
Szerencsénkre tornázni azonban szeret. Persze csakis pármai sonkáért. Sőt a tornánál szinte úgy kell visszafogni őt, akkora vehemenciával veti rá magát az eszközökre.

Selyminek minden ízületre kiterjedő időskori arthrozisa van, aminél a kezelésekkel meg tudtuk állítani a folyamat romlását, és bizony komoly izmokat is építettünk az elmúlt 2 év során, mióta rendszeresen tornázik. Selymi az egyik kitűnő példája annak, hogy a gyógytorna mennyire megfiatalítja az idős kutyákat.

Tovább az eszköztárra