KYRA

Kyra, egy 8 éves német dog.

2 évvel ezelőtt egy hasi műtét után került hozzám, amikor a műtét közben leállt a szívműködése és újra kellett éleszteni. Emiatt nagyon gyorsan zárni kellett a műtét helyét és egy sérv keletkezett a műtéti heg mentén. Izomzata ekkor erősen sorvadt volt az egész testén a hetek óta tartó mozgástilalom miatt, és egy sérvkötőt kellett viselnie.

Óvatosan, fokozatosan felépítve elkezdtük a gyógytornát a teljes test izomzatának visszaépítésére, és az állóképesség megerősítésére. Eleinte heti 2x járt hozzám, és otthoni gyakorlatokat is kapott. Lassan újra kezdhette a napi sétákat is, fokozatosan növelve a távolságot.

A gyógytorna mellett mágnesterápiát, és lézerkezelést is alkalmaztam a műtéti heg és a sérv kezelésére, a sérült kötőszövet regenerálására. Emellett masszázs, ízületi kimozgatás és manuálterápia is volt a kezelési elemek között.

Kyra kb. 3 hónap alatt nem csak a műtétet megelőző kondícióját nyerte vissza, de sokkal fittebb, és izmosabb volt, mint előtte. A továbbiakban heti 1x jártak hozzám egy 30-40 perces tornára és egy azt követő masszázs, nyújtás, mágnesterápiás kezelésre kis barátnőjével, Lucrétiával, aki egy 5 éves német dog. Elválaszthatatlan barátnők és boldogok, hogy együtt tornázhatnak.

És most jön Kyra sikertörténetének a lényege…

Sajnos Kyra 2 hónappal ezelőtt gyomorcsavart kapott, ezért megint át kellett esnie egy életmentő műtéten. Sajnos újra fel kellett vágni a hasát teljes hosszában. Itt a műtétet végző Varga doktor úr egy olyan erőteljes mélyizomzatot talált, ami egyértelműen a gyógytorna hatása. Kyra, idős kora és a súlyos műtét ellenére olyan gyorsan rehabilitálódott, hogy másfél héttel a műtét után, töretlen lendülettel újra jött gyógytornára, amit persze megint fokozatosan építetünk vissza. Elképesztő gyorsasággal tért vissza a műtétet megelőző kondíciójához.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy Kyra esete nagyon szemléletesen példázza, hogy a fizioterápa és a gyógytorna preventív, megelőző jellegű alkalmazása gyakorlatilag megmentette az életét ennek az idős kutyának (az óriás testű kutyák esetében 8 év nagyon idősnek számít, mondhatni a felső korhatárnak).

Tovább az eszköztárra