ÁRAK

KUTYA FIZIOTERÁPIA ÁRAK ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Vessünk egy pillantást arra, hogy általánosságban milyen költségekkel számolhat a gazdi, amennyiben kutyájának kereszteződő szalagszakadása van.  Azért ezt a példát választottam, mert a kereszteződő szalagszakadás a kutya hátulsó végtagjának biomechanikája miatt szinte a leggyakoribb sérülések közé tartozik, amelynek bármilyen korú és fajtájú kutya az áldozatává válhat.

A kereszteződő szalagszakadás létrejöhet külső trauma hatására, de bekövetkezhet minden külső ok nélkül is. Kialakulásában hajlamosító tényezők lehetnek a kutya előrehaladott kora, túlsúlya és különböző anatómiai eltérések, de alapvetően bármilyen fajtánál, bármelyik korban előfordulhat. Az elülső kereszteződő szalag szerepe alapvető fontosságú a térdízület stabilitása szempontjából, szakadása esetén csak műtéti úton lehet a végtag funkcióit helyreállítani.

Többféle műtéti eljárás létezik, amelyek ára hozzávetőlegesen 110.000 és 190.000 Forint között van. A műtétet azonban még megelőzi egy fizikális vizsgálat, körülbelül 25.000 Forintért és egy ortopédiai vizsgálat és röntgen , amik általában 25-30 000 Forint között mozognak.

A műtét után kb. egy héttel kezdődhetnek a kutya fizioterápiás kezelései, amelyek meggyorsítják a kutya rehabilitációját és ezáltal  kevesebb veszélye van annak, hogy a sántaság elhúzódása miatt diszharmónia alakul ki a test más területein, ami további problémákat okozhat a mozgás terén. A kutya fizioterapeuta szakember először egy állapotfelmérést csinál, egy első kezeléssel egybe kötve, ami esettől függően 60 percet vesz igénybe. Ennek alapján aztán felállít egy rövid és hosszú távú kezelési tervet. Rögtön az elejétől kezdve megtanítja a gazdiknak az otthon végzendő gyakorlatokat és masszázs fogásokat.

kutya fizioterápia ára az állapotfelmérésre és az első kezelésre  20.000 Forint*. Az elkövetkező hetek során a kutya fizioterapeuta hetente egyszer-kétszer kezeli a kutyát , illetve ahogy  javul a kutya állapota és járásképe, úgy tanít egyre újabb gyógytorna elemeket a gazdinak, aki azokat napi szinten alkalmazza.

A  további kezelések általában 40-60 percet vesznek igénybe.  Bizonyos helyeken külön díjat számolnak fel a különböző rehabilitációs eszközök használatáért, míg más fizioterápiás rendelőkben az eszközök használata benne van az árban. Ezt minden esetben érdemes előre megkérdezni a kutya fizioterapeutától  az első telefonos bejelentkezés alkalmával.

A kutya rehabilitációja ebben az esetben (vagyis egy műtéti úton helyreállított  kereszteződőszalagszakadás után)  többnyire a műtétet követő 9-12. héten véget ér és a kutya járásképe addigra teljesen harmonizálódik

A fent feltüntetett hozzávetőleges állatorvosi költségek, műtéti díjak és kutya fizioterápia árak Budapestre és Pest megyére vonatkoznak. Az ország többi területén akár 20-25 %-al alacsonyabb árakkal is számolhatunk.

ÁRAK AZ ÁLLATI JÓ GYÓGYTORNA
FIZIOTERÁPIÁS rehabilitációs STÚDIÓBAN

A kezelések ára magában foglalja minden elektroterápiás eszköz, pulzáló mágnes terápia, elektromos ideg és izomstimuláló, és lágylézer terápia használatát. 

Az első kezelés időtartama 60 perc, amely tartalmazza az állapotfelmérést, a kezelési terv felállítását, az első kezelést és egy alap tudás-csomag átadását a gazdinak, aki ezzel önállóan elkezdheti kis kedvence segítését a rehabilitációban. 

A további kezelések időtartama 40-60 perc a kutya állapotától és a szükséges kezelési formától függően. Minden alkalommal újra felmérem a kutya állapotát és ennek függvényében rugalmasan alakítom a kezelés menetét, illetve a gyógytorna gyakorlatokat. Minden új elemet begyakorlunk a kutyával és a gazdival egyaránt, és megbeszéljük, hogy mit miért csinálunk. Tapasztalatom szerint a gyakorlatok tökéletes otthoni kivitelezésének előfeltétele, hogy a gazdi értse a folyamatokat. Ezután mindent részletesen leírok a kutya kezelési lapjára, és ezt emailben átküldöm a gazdinak. Ez, mintegy vezérfonal,  segítségére van az otthoni feladatok végzésénél.

A kutya fizioterápia ezeken foglalkozásain minden éppen szükséges fizioterápiás eszköz használata benne van (TENS, pulzáló mágnesestér kezelés, orvosi lágylézer).

Amennyiben a gazdi aktívan részt vesz a kutya rehabilitációjában és rendszeresen végzi az otthoni gyakorlatokat, akkor elég, ha heti egyszer találkozunk.  A kutya állapota általában javul annyit, illetve erősödik annyira, hogy tovább tudunk lépni mind a kezelési elemekben, mind a gyógytorna gyakorlatokban.  Természetesen vannak olyan esetek, amikor a kutya állapota eleinte gyakoribb fizioterápiás ellátást igényel, illetve az is előfordul, hogy a gazdinak nincs ideje, energiája, kedve az otthoni gyakorlásra, ezért inkább rendszeresen , heti többször hozza kezelésre a kutyát.

A kutya rehabilitációja végére a gazdinak egy teljes tudás-csomagja lesz a kutyája masszírozását, ízületi kimozgatását, nyújtását és gyógytornáztatását illetően.  Az esetek többségében gazdi és kutya annyira megkedvelik a gyógytornát és az otthoni kutyamasszázst, hogy a rehabilitációs foglalkozások után is megtartják a napi rutin részeként. Sokan pedig heti, két heti rendszerességgel visszajárnak kutya fitneszre, egyrészt mert a kutyusok imádják a változatos eszközökön való tornát  (finom sonkás sajtért cserébe), másrészt pedig így a kutya mozgását rendszeresen szemügyre veszem, és a legkissebb eltérésre is azonnal fény derül.

A kutya fizioterápiás foglakozás ára: 20 000 Ft*

*Az árváltoztatás jogát fenntartom, a honlapon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek.

Tovább az eszköztárra