Kutya Fizioterápia Árak

Vessünk egy pillantást arra, hogy általánosságban milyen költségekkel számolhat a gazdi, amennyiben kutyájának kereszteződő szalagszakadása van.  Azért ezt a példát választottam, mert a kereszteződő szalagszakadás a kutya hátulsó végtagjának biomechanikája miatt szinte a leggyakoribb sérülések közé tartozik, amelynek bármilyen korú és fajtájú kutya az áldozatává válhat.

A kereszteződő szalagszakadás létrejöhet külső trauma hatására, de bekövetkezhet minden külső ok nélkül is. Kialakulásában hajlamosító tényezők lehetnek a kutya előrehaladott kora, túlsúlya és különböző anatómiai eltérések, de alapvetően bármilyen fajtánál, bármelyik korban előfordulhat. Az elülső kereszteződő szalag szerepe alapvető fontosságú a térdízület stabilitása szempontjából, szakadása esetén csak műtéti úton lehet a végtag funkcióit helyreállítani.

Többféle műtéti eljárás létezik, amelyek ára hozzávetőlegesen 80 és 160 000 Forint között van. A műtétet azonban még megelőzi egy fizikális vizsgálat, körülbelül 10.000 Forintért és egy ortopédiai vizsgálat és röntgen , amik általában 10-20 000 Forint között mozognak.

A műtét után kb. egy héttel kezdődhetnek a kutya fizioterápiás kezelései, amelyek meggyorsítják a kutya rehabilitációját és ezáltal  kevesebb veszélye van annak, hogy a sántaság elhúzódása miatt diszharmónia alakul ki a test más területein, ami további problémákat okozhat a mozgás terén. A kutya fizioterapeuta szakember először egy állapotfelmérést csinál, egy első kezeléssel egybe kötve, ami esettől függően 60-90 percet vesz igénybe. Ennek alapján aztán felállít egy rövid és hosszú távú kezelési tervet. Rögtön az elejétől kezdve megtanítja a gazdiknak az otthon végzendő gyakorlatokat és masszázs fogásokat.

A kutya fizioterápia ára az állapotfelmérésre és az első kezelésre általában 15-20000 Forint között van. Az elkövetkező hetek során a kutya fizioterapeuta hetente egyszer-kétszer kezeli a kutyát , illetve ahogy  javul a kutya állapota és járásképe, úgy tanít egyre újabb gyógytorna elemeket a gazdinak, aki azokat napi szinten alkalmazza.

Ezek a  további kezelések általában 50-60 percet vesznek igénybe. A kutya rehabilitációja ebben az esetben többnyire a műtétet követő 9-12. héten véget  ér és a kutya járásképe addigra teljesen harmonizálódik.

A fent feltüntetett hozzávetőleges állatorvosi költségek, műtéti díjak és kutya fizioterápia árak Budapestre és Pest megyére vonatkoznak. Az ország többi területén akár 20-25 %-al alacsonyabb árakkal is számolhatunk.

Praxisomban a kutya fizioterápia árak a következők:

Állapotfelmérés és első kezelés időtartama 60-90 perc, ára 15 000 Ft

Ekkor kiállítok egy kezelési lapot  a kutyának, amelybe rögzítem a kutya adatait, a kórelőzményt, és az állapotfelmérés eredményeit. Ezután minden további kezelésen beleírom az aktuális megfigyeléseimet a kutya állapotát illetően, rögzítem a kezelés menetét és emlékeztetőül leírom a gazdinak megtanított gyakorlatokat. Ezt a kezelési lapot minden alkalommal elküldöm emailben a gazdinak a kiegészítésekkel.

Ezek az árak tartalmazzák a különböző fizioterápiás eszközök használatát is   (TENS, Bioptron lámpa, Pulzáló mágnes matrac, Lágylézer készülék) .

20 kilométeres körzetben házhoz kiszállást is vállalok. Ennek díja a távolságtól  függően  2-3000 Ft.