Kutya rehabilitáció

Kutya rehabilitáció

A megelőzésnek nagyon lényeges szerepe van a  különböző betegségekre hajlamos fajtáknál. Például az úgynevezett kondrodisztrofiás fajták, mint a tacskó, mops, francia bulldog, spániel, beagle, stb. hajlamosabbak a porckorongsérvre a többi fajtánál.  Ezért náluk a megelőző kutya fizioterápia  a gerinc izmainak a megerősítésére irányul. Emellett fontos, hogy kölyökkoruktól kezdve tiltsuk nekik a fel-le ugrálást, és a lépcsőzést.

A megelőzésre irányuló  kutya gyógytorna inkább egyfajta kutya fitness gyakorlatsorrá alakul, ahol az állóképesség javítására, és az optimális izomzat kialakítására törekszünk. Ilyenkor is lényeges a kutyamasszázs és a nyújtás.  A kutya fizioterápiának ez a területe javasolt a sport kutyák és munka kutyák számára is az esetleges sérülések megelőzésére.

A kutya fizioterápia prevenciós használatának fontosságát tükrözi Kyra, a 8 éves német dog esete, ami a sikertörténetek között olvasható.

SZOLGÁLTATÁSOK
- Kutya fizioterápia - Kutya gyógytorna - Kutyamasszázs - Kutya rehabilitáció - Alternatív terápia kutyáknak - Életmód-tanácsadás

Tovább az eszköztárra