KUTYA GYÓGYTORNA

KUTYA GYÓGYTORNA

Amennyiben a kutya bármilyen eredetű mozgáskorlátozástól, sántaságtól szenved, nagyon lényeges az első jelek megjelenésétől kezdve odafigyelni a problémára. Az állatorvosi diagnózis megléte után érdemes igénybe venni a kutya fizioterápiát, amelynek során olyan hasznos terápiás kutyamasszázs fogásokat és egyéb fizioterápiás módszereket, eszközöket, és kutya gyógytorna elemeket használnak a kutya fizioterapeuta szakemberek, amelyek nagyban gyorsítják a kutya rehabilitációját.

Az optimális mozgáskép mielőbbi helyreállításának azért is nagy jelentősége van, mert minél tovább sántít a kutya, annál több esély van arra, hogy a kinetikai egyensúly felbomlik és a mozgásban résztvevő más izmok, ízületek is sérülnek.

Létezik egy olyan jelenség is, hogy hosszan fennálló sántaság esetén,  idővel a kutya megszokja a helytelen járásmódot és lehet, hogy a kiváltó ok már megszűnt, de a rendellenes járáskép megmarad. Ilyen esetekben is hatékony eszközei vannak a kutya fizioterápiának különböző járás-korrigáló gyógytorna gyakorlatokkal.

SZOLGÁLTATÁSOK
- Kutya fizioterápia - Kutya gyógytorna - Kutyamasszázs - Kutya rehabilitáció - Alternatív terápia kutyáknak - Életmód-tanácsadás

Tovább az eszköztárra