KUTYA FIZIOTERÁPIA ÁRAK ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Vessünk egy pillantást arra, hogy általánosságban milyen költségekkel számolhat a gazdi, amennyiben kutyájának kereszteződő szalagszakadása van.  Azért ezt a példát választottam, mert a kereszteződő szalagszakadás a kutya hátulsó végtagjának biomechanikája miatt szinte a leggyakoribb sérülések közé tartozik, amelynek bármilyen korú és fajtájú kutya az áldozatává válhat.

A kereszteződő szalagszakadás létrejöhet külső trauma hatására, de bekövetkezhet minden külső ok nélkül is. Kialakulásában hajlamosító tényezők lehetnek a kutya előrehaladott kora, túlsúlya és különböző anatómiai eltérések, de alapvetően bármilyen fajtánál, bármelyik korban előfordulhat. Az elülső kereszteződő szalag szerepe alapvető fontosságú a térdízület stabilitása szempontjából, szakadása esetén csak műtéti úton lehet a végtag funkcióit helyreállítani.

Többféle műtéti eljárás létezik, amelyek ára hozzávetőlegesen 110.000 és 190.000 Forint között van. A műtétet azonban még megelőzi egy fizikális vizsgálat, körülbelül 25.000 Forintért és egy ortopédiai vizsgálat és röntgen , amik általában 25-30 000 Forint között mozognak.

A műtét után kb. egy héttel kezdődhetnek a kutya fizioterápiás kezelései, amelyek meggyorsítják a kutya rehabilitációját és ezáltal  kevesebb veszélye van annak, hogy a sántaság elhúzódása miatt diszharmónia alakul ki a test más területein, ami további problémákat okozhat a mozgás terén. A kutya fizioterapeuta szakember először egy állapotfelmérést csinál, egy első kezeléssel egybe kötve, ami esettől függően 60 percet vesz igénybe. Ennek alapján aztán felállít egy rövid és hosszú távú kezelési tervet. Rögtön az elejétől kezdve megtanítja a gazdiknak az otthon végzendő gyakorlatokat és masszázs fogásokat.

kutya fizioterápia ára az állapotfelmérésre és az első kezelésre általában 15-20000 Forint között van. Az elkövetkező hetek során a kutya fizioterapeuta hetente egyszer-kétszer kezeli a kutyát , illetve ahogy  javul a kutya állapota és járásképe, úgy tanít egyre újabb gyógytorna elemeket a gazdinak, aki azokat napi szinten alkalmazza.

Ezek a  további kezelések általában 40-60 percet vesznek igénybe. Az általános kutya fizioterápiás kezelések ára 12- 16 000 Forint között mozog. Bizonyos helyeken külön díjat számolnak fel a különböző rehabilitációs eszközök használatáért, míg más fizioterápiás rendelőkben az eszközök használata benne van az árban. Ezt minden esetben érdemes előre megkérdezni a kutya fizioterapeutától  az első telefonos bejelentkezés alkalmával.

A kutya rehabilitációja ebben az esetben (vagyis egy műtéti úton helyreállított  kereszteződőszalagszakadás után)  többnyire a műtétet követő 9-12. héten véget ér és a kutya járásképe addigra teljesen harmonizálódik

A fent feltüntetett hozzávetőleges állatorvosi költségek, műtéti díjak és kutya fizioterápia árak Budapestre és Pest megyére vonatkoznak. Az ország többi területén akár 20-25 %-al alacsonyabb árakkal is számolhatunk.

Tovább az eszköztárra